Alla hjärtans dag

Hej på Er!

Sorry att jag inte har skrivit på ett tag, men tankarna har varit helt någon annan stans. För ca en månad sedan fick jag ett besked, som ingen vill höra. Min syster ringde, som jag står väldigt nära. Hon berättade för mig att hon har fått cancer, bröstcancer. Hela världen rasade samman. Det blev en chock för oss alla. Därför lägger jag och min familj all kärlek på henne och hennes två underbara döttrar just nu.

Även om bröstcancer är den vanligaste cancer och det finns stora förhoppningar att bli frisk förklarad, så måste man ändå ha i bakhuvudet att hon kanske inte orkar med hela resan, utan somnar in.

Nog om detta!

Jag hoppas att Ni köpte tidningen Året Runt nr 7 i veckan som var. Ni undrar säkert varför? Jo, det ska fröken Starck berätta.

I mitten av november 2022 fick jag ett samtal från en journalist som samarbetar med diverse damtidningar, bl a Allers och Året Runt. Han berättade att han har följt mig genom åren och läst olika reportage, och att han har haft en drömde om att få göra en intervju med mig, stor intervju.

Drömt om mig? Ja ja… det kan man ju fråga sig. Vi har ju inte en träffats. Men men, det kan du få göra om du vill, tänkte jag.

Han har läst att jag har varit på andra sidan jorden, närmare Malaysia, och levt i djungel drygt en vecka, Snacka om upplevelse! Ni ska bara veta vad jag fick uppleva.

Han berättade också att han har förstått att jag har en förkärlek att utmana mig själv trots mitt funktionshinder.

Men jag var nog lite försnabb att tacka ja där. Så det blev fyra sidor i Året Runt. Vad det står talar jag inte om för det Ni läsa själva! Tidningen kom ut den 9 februari.

Eftersom det är den 14 februari och Alla Hjärtans Dag, vill jag dela med mig av detta recept, som blev en succé.

Ha det så bra så hörs vi snart!

 

Alla Hjärtans Dag kladdkaka

Kladdkaka

100 g smör

100 g choklad

1 1/2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 ägg

2 dl mjöl

2 tsk kakao

1 krm salt

Hallongrädde:

225 g hallon (frysta går bra)

3 dl vispgrädde

1-2 msk marsánpulver (den kallvispade sorten), efter behov

Garnering:

frystorkade hallon

geléhjärtan

färska hallon

citronmeliss

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör om tills chokladen har smält helt och rör sedan ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord springform, gärna hjärtformad. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 min. Låt kakan svalna helt.

Tina hallonen om de är frysta. Vispa grädden och vänd ner hallonen. Tillsätt marsánpulver om hallongrädden känns för lös. Vill du kunna spritsa grädden behöver den vara lite fastare i konsistensen. Tänk på att börja med en mindre mängd marsánpulver då det kan ta någon minut innan man ser hur tjock fyllningen blir. Spritsa eller bred på hallongrädden över kladdkakan. Garnera gärna med frystorkade hallon, geléhjärtan, färska hallon och citronmeliss.

Vi hjälper dig att få rätt assistans.