En fartfylld resa!

Efter bland annat att har hoppat fallskärm, åkt vattenskidor och tagit sju raka SM-guld i rullstolsdans har jag alltid känt mig redo för nya äventyr. Efter en lång tids uppehåll då Coronapandemin härjade runt omkring världen så jag blev isolerad i mitt eget hem under en längre tid.

Jag är ett mycket välkänt ansikte i Skara. I många år har jag föreläst på skolor men även i andra sammanhang – om livet med familj, vänner, intressen och assistenter samt resor. Jag vill inspirera och inge hopp genom att bjuda på mig själv.

Jag föddes med ett svårt funktionshinder – men tyvärr har man inte funnit någon diagnos. Jag bor och lever i Skara och har god kontakt med mina nära och kära.

– Jag brukar säga att jag har Starck´s syndrom, (skriver jag med ett stort leende på läpparna).

Att jag fick chansen att gå integrerad skolgång i en vanlig klass med samma krav som alla andra har varit viktigt för mig.  – Något som jag är tacksam att mina föräldrar var noga med.

Min jakt på äventyr började när jag fick ett fallskärmshopp efter en föreläsning i föreningen Anonymous, som jag var med och grundande tillsammans med Professor Bengt Hagberg, först och främst till föräldrar till svårt sjuka barn som saknar diagnos eller har en sällsynt sådan. Jag berättade för dem hur viktigt det är att man har sysselsättning även om har ett funktionshinder eller ej. Berättade även för dem att jag hade två drömmar. Den första var att strax utanför Lidköping för att få en dröm i upplevelse.

Jag fick en kick och sedan dess har jag nog provat på det mesta som vattenskidor, utförsåkning, segelflygning och rest utomlands – både äventyr i Malaysias djungel och storstadssemestrar huvudstaden Kuala Lumpur. Ett annat favoritresmål som är Teneriffa, där har jag varit flera gånger. Det gäller att våga!!!

Jag har föreläst i många år nu och hoppas att det blir läge för det igen. Inte bara om mig utan även hjälpa mitt nya assistansbolag AssistansExperten i Norden.

Om Ni har frågor och vill ha hjälp att hitta någon i sysselsättning kan Ni alltid kontakta mig!

En av mina assistenter berättade att hennes vän Jonas Larsén som jobbar på Drivning event Sweden AB. Jonas köpte Drivning event Sweden AB bolaget när han var ung.

Vid ett tillfälle så sa jag till henne att vore magiskt att få uppleva lite mer fart i livet.

Sagt och gjort kom Jonas hem till mig för att ha hjälmprovningen då jag aldrig haft någon hjälm på mitt huvud. Efter några provningar hittade vi äntligen en lämplig hjälm som passade mig.

Om Ni vill komma i kontakt med firman är det bara gå in på deras hemsida www. drivingevent.com för mer frågor.

Den 28 juli 2021 var det dags!

Ute på Kinnekulle Ring möttes jag av racerföraren Jonas Larsén. Han frågade om jag var taggad för att känna på känslan för att åka Formel-1 bil. – Jag tittade på honom med stort leende, – Jag mins vad jag sa. – Nu kör vi!

Dagen till ära så var Caroline samt Kalle från AssistansExperten på plats för att heja på. Men även mina föräldrar och även min lilla goding som är 5 år var på plats för att beskåda denna upplevelse.

Men det var när jag närmade mig Kinne-Kulle Ring som känslan av ”Vad har jag gett mig in på” sköljde över mig.

Under hela processen hade jag hjälp av två av mina assistenter. Dem hjälpte mig att få på mig dräkt, hjälm och handskar och att komma in i bilen. När all klädsel var på så kände jag faktiskt mig som en riktig racerförare, och en snygg sådan också. Dagen till ära var

Väl inne i bilen frågade Jonas om jag var redo. Innan jag hann veta ordet av så for vi iväg i en väldans fart. I detta lägget fanns ingen återvändo eftersom jag gav Jonas tummen upp. Det var fantastiskt.

Eftersom jag har svårt med balansen visste jag inte riktigt hur det skulle gå. Men allting gick helt perfekt. Vist slog jag i huvudet i kurvorna då jag har svårt att hålla nacken. Men vad fasen gör lite smärta när man får uppleva det här.

Därför saktade Jonas också in något i kurvorna för att inte det skulle svänga för mycket. Men det var ingenting som störde upplevelsen. Vid varje varv vinkade jag till min familj och assistenter och det var en mycket stolt pappa som såg sin dotter göra något hon verkligen njöt av.

Ungefär en halvtimme spenderade vi på banan i racerbilen som körde i hastigheter runt 200 kilometer i timmen. Under några tillfällen stannade Jonas upp och kollade så allt gick bra. Om det gick fort? Nja .. För min del kunde det gott fortare.

Efteråt var jag extremt glad och lycklig och beskriver det som en känsla man inte kan förstå förrän man upplever det själv.

Väl hemma andades jag ut och med lite träningsvärk i nacke och rygg ser jag tillbaka på dagen och jag garanterar bär med detta länge. Vad fasen gör lite smärta när man får en sån här upplevelse.

Jag riktar ett jättestort tack till Jonas Larsén som ställde upp och hjälpte mig och gav den här upplevelsen. Denna magiska upplevelse kommer jag bära med mig livet ut.

Vilket äventyr som kommer härnäst, kan man aldrig veta när fröken Starck är på gång!

Vi hjälper dig att få rätt assistans.