Nu kommer hösten med springande fart

Hej på Er!

Nu kommer hösten med springande fart. Men vet Ni vad? Jag tycker väldigt mycket om hösten. Det är mysigt att krypa in i sin koja, krypa ner i soffan och ta på sig en filt, tända lite ljus och se på en riktig bra film.

Men vilken sommar vi har haft! Det har varit helt underbart. Själv har jag varit hemma den mesta tiden. Men det kan bero på att jag personligen inte har mått så bra. Så därför har jag varit lite tyst ett tag. Men nu är jag tillbaka!

I januari blev mina mediciner, Lergigan, restnoterade i hela Sverige. Jag är sjukt beroende av dem. Istället fick jag prova på ett annat alternativ, Prometazin, som fungerade så där. Men  tyvärr visade det sig ganska så snabbt att även dem också blev restnoterade i hela Sverige. Så mmm jag var utan i drygt två veckor. Under dessa veckor blev jag allt sämre. Tappade talet, blev allt mer skakig som relaterade till att jag hade svårt att greppa, svårt att trycka på knappar, svårt att ringa på grund av talet etc. Min husläkare var ganska uppgiven i våras då han inte kunde hjälp mig. Han såg hur skakig jag var och hur trött och tagen jag var.

Men i somras blev jag sämre och sämre så att min familj samt mina assistenter började agera. Min mor ringde till Läkemedelsföretaget och fick reda på att Lergiganet var restnoterat ända till oktober. Dem sa även att Lergiganet kan tyvärr komma att sluta tillverkas helt. Hmm… inte kul alls. Mina assistenter ringde runt till olika apotek runt omkring här för att se om Prometazin finns. Dem fick tag på ett antal förpackningar. Då kunde vi koppla av ett tag.

Inte nog med det. När det äntligen börjar rätta till sig med mig, ja… då fick jag och hela assistansgruppen arbeta för varandra eftersom ingen av vikarierna kunde hoppa in.

I augusti somnade min älskade mormor in. Hon har ju funnits hos mig 48 år och nu finns hon inte längre. Det var tufft att ta farväl, men hon ville träffa morfar. Hon var en krut gumma in i det sista och jag kommer att minnas henne.

Så Ni kanske förstår har min sommar varit upp och ner. Men jag kan glädja Er att jag har fått tillbaka mina Lergigan, och jag mår toppen! Så nu är jag tillbaka till business!!!

Men så här på höstkanten vill jag dela med mig ett recept som jag bara ÄLSKAR, som även är mitt eget. Jag lovar att lägga ut mer recept på mina matkunskaper. Jag älskar att laga mat!!!

Hoppas även att Ni kommer njuta av dessa smaker.

Kyckling med krämig mangosås!

Ingredienser:

4 st kycklingfiléer, stora

300 g mangochutney

2 dl grädde

1 dl apelsinjuice

2 msk smör, i små tärningar

1 msk currypasta

Salt och malen peppar

Olja, till stekning

Till servering:

Granatäppelkärnor

Jordnötter

Färsk koriander

Röd chili, finhackad

Lime

Ris, pressad potatis

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Krydda kycklingen med salt och mald peppar. Bryn kycklingfiléerna väl på varje sida i en het stekpanna. Lägg kycklingen i en lämplig ugnsfast form.

Blanda samman alla övriga ingredienser, mixa det gärna med en stavmixer. Smaksätt såsen med salt och peppar (vid behov), och häll den över kycklingen i formen.

Grädda allt i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt. Strö över granatäpplekärnor, hackade jordnötter, koriander och finhackad chili.

Ris eller pressad potatis.

Smaklig måltid!

Höstliga hälsningar från Anna

 

Vi hjälper dig att få rätt assistans.